Geschiedenis

 

In december 1999 hebben de eerste gespreken plaats gevonden voor het oprichten van een eigen stockcarteam. In het jaar 2000 kreeg dit gestalte en werd de eerste stockcar(uit Friesland) aangeschaft en bij Bart Lenssen opgeknapt. Het team bestaat dan uit de volgende personen John, Math, Japie, Johan, fred, Bart, Kid, Zomp en Jack. Japie is vanaf dat moment de Stockcar coureur.

Al snel bleek meer progressie in het team te zitten en er werd gekozen om een eigen stockcar te  bouwen, deze kwam uit handen van Will Coopmans Alias KID, de nieuwe stockcar kreeg dan ook  de bijnaam  KID 1. Dat het concept goed was ging de stockcar wereld in als een lopend vuurtje en resulteerde in 2004 met Kid 2, die werd gebouwd voor Team Hendriks met als coureur Theo van Lier. In het zelfde jaar werd ook de loods bij Bart verlaten er werd er verhuisd  naar Hendriks in Maasbree. 2005 werd Kid 3 gebouwd voor Paul Hermkens Sevenum. Het hoogtepunt tot dat moment was een 5e plaats in Engeland tijdens de EK-wedstrijd in 2005.

Het team veranderde ook van samenstelling , Jack en Bart verlieten medio 2005 het team, Pros en Will (Kiep) kwamen als nieuwe leden het team versterken. Het zelfde jaar werd ook contact gezocht met de de vorige coureur Gary Castell, nadat Patrick (Japie) het welletjes vond met alleen maar rondjes draaien.

In januari 2008 keert het team weer terug naar Baarlo waar het allemaal begon, Will Hermans (Kiep) verhuisde met zijn eigen bedrijf door groeistuipen naar Maasbree,  de loods van Kiep in Baarlo werd de nieuwe thuisbasis voor Stockcar Team Baarlo. Het zelfde jaar werd ook begonnen met Kid 4. Alle info die in de jaren  was verzameld moest lijden tot een totaal ander concept. Het noodlot sloeg echter toe op 3 juni 2008, de alleskunner met ijzer en de bedenker van Kid 4, Will Coopmans is plots van ons heengegaan. De samenstelling van het team veranderde dit jaar opnieuw:  Jack Crienen en Graad Lenders kwamen het team versterken , Zomp verliet het team.  Kid 4 werd in de winter 2008/2009 afgebouwd en 2009 werden de eerste successen behaald, maar er zat nog veel meer in. In 2009 werd de eerste echte prijs gewonnen, de Xeramic Cup! Ook dit jaar werd gekozen voor het nieuw club bier van tante Wies uit Schinnen met Edelpils Alfa.

In de Winter van 2009/2010 werd het chassis op diverse punten aangepast, en kwam er een nieuwe look voor de stockcar, de kleuren van het Alfa blikje ligt hier ten grondslag. Sander is het laatste lid dat STB kwam versterken, Sander houdt zich met name bezig met de website.

In 2012 verliet Math het team, zijn taken werden door de overige leden overgenomen.

De laatste race van 2012 werd verreden door Danny van Wamelen omdat Gary Castell helaas niet kon komen ivm prive verplichtingen.

Tijdens de winter van 2012 / 2013 heeft het team gevalueerd wat we in het nieuwe seizoen wilden gaan doen. Een ding stond vast, een vast programma rijden, dus geen onzekerheden op Raceway Venray. Er werd dus besloten op Grave (Emmen) te gaan rijden en werd er een Gravel Stockcar gebouwd. De Asfalt auto zal gebruikt worden voor de eventuele wedstrijden op Raceway Venray. Het Midland circuit in Lelystad zullen we niet meer rijden.

Hierbij werd ook besloten te stoppen met Gary Castell als rijder van ons team. De nieuwe rijder werd Danny van Wamelen welke veel ervaring heeft opgedaan in de Formule 2 waar hij onder nummer H3 reed. Vanaf 2013 heeft hij nummer H47 bij de Stockcar Formule 1. Dit bleek absoluut geen verkeerde keuze te zijn. Tijdens zijn eerste seizoen wist Danny meteen 5 finales te winnen, 3 op Gravel en 2 op asfalt. Zo won hij de Golden Helmet in Emmen en het Open NK in Lelystad. Hij werd in 2013 op het Pewi forum uitgeroepen tot Driver of the year voor zowel asfalt als Gravel. De organisatie in Emmen riep Danny ook uit tot Rookie of the Year 2013.

In 2013 is John gestopt en werd Guus na een jaar stage ook lid van Stockcarteam Baarlo en helpt met sleutelen aan de auto's.

In 2015 stopte Guus om meer tijd te steken in zijn eigen F2. Marcel kwam al regelmatig in de loods kijken en werd in 2015 ook lid van het team. Pros, de man van de motoren besloot in 2015 ook te stoppen. Aan het eind van 2015 kwam Geert bij het team.

De  grootste successen  werden tot  heden geboekt in 2010 waarin 5 prijzen werden gewonnen:

-World Cup
-Xeramic Cup
-Mainland European Champion
-Open NK
-Proflex Cup


In 2011 werden 4 prijzen gewonnen:

-World Cup
-Mainland European Champion
-Gouden Helm
-Baankampioenschap Raceway Venray


Hoogtepunten 2012:

-2e Plaats tijdens de World Cup
-Bev Greenhalf troffee gewonnen


Hoogtepunten 2013:
-Golden Helment Emmen
-Open Nederlands Kampioen, Lelystad
-2e Plaats Piet Keijzer memorial Trophy
-Nog 2 finale winsten in Emmen en 1 in Venray


Hoogtepunten 2014:
-2e Plaats ONK Lelystad
-3 Finale winsten
-Baankampioen Raceway VenrayHoogtepunten 2015:
-3e plaats ONK Lelystad
-3 Finale winsten
-Baankampioen Emmen

 


De Teamleden

Coureur:
Danny van Wamelen, Pijnacker

Teamleden :

Will
Jack
Johan

Fred
Kid
Marcel

Geert
Harald
Theo

Willem
Sander

 

De Stockcar:

Deze stockcar is geheel door ons zelf ontworpen en gebouwd. Als krachtbron zit er een Chevy V8 blok in, die door diverse aanpassingen en verbeteringen zo'n 500 PK op de achterbandjes over kan brengen. Het geheel weegt ongeveer 1450 kg. Tussen de wedstrijden in zijn we continue bezig om deze wagen te verbeteren. Zo proberen we altijd om de wegligging te optimaliseren.


2005


2006


2007


2008


2009


2010


2011


2012

_
Asfalt 2013 Gravel

_
Asfalt 2014 Gravel


_
Asfalt 2015 Gravel

 

Het vervoer van de Stockcar

 

De 1e Bus


Om de stockcar en onszelf op een comfortabele manier op de plaats van bestemming te krijgen, hebben we in 2004 een touringcar aangeschaft. Na vele jaren trouw met toeristen op en neer naar Spanje te zijn gereden, heeft hij toen een grote verbouwing ondergaan. Nu biedt hij plaats aan 9 personen, 1 stockcar, veel reserve onderdelen en niet te vergeten 1 koelkast. De inhoud hiervan heeft er voor gezorgd dat er in de afgelopen 2 jaar meer gelachen is in deze bus dan de 15 jaar ervoor!

 

De 2e Bus

In de winter van 2011 - 2012 werd de eerste bus verkocht waardoor er een mogelijkheid was een nieuwe bus te kopen. Deze werd in zijn geheel verbouwd waardoor er 10 slaapplaatsen zijn, een douche en een toilet.